HTML

2011.02.15. 11:25 .sas

Az a Valentin nap, na meg pár szó a nehéz életről...

Mint akaratomon kívüli konzervált szingli meglepődtem, hogy egyáltalán valaki gondol rám ezen a napon. Az első kedves gesztus az extől jött, küldött egy videót, amit könnyezve röhögtem végig. 
A többi köszöntő meg angoloktól volt...

Godzilla is kapott egy nagy csokor virágot a férjétől -tele vörös rózsával meg színes tulipánokkal. Ennek örömére -vagy éppen bánatára, Godzilla este kissé ittas állapotba került. Rögtön eszébe is jutott, hogy elmaradt a múlt heti fizetésemmel, amit pótolt is. Többet kellene inni...
Néha szokott panaszkodni, hogy milyen rossz neki és mennyire szegény -meg kell jegyeznem, hogy van bejárónő, au pair, kertész és a többi munkás. Néha azt is megemlíti, hogy mennyire fáradt a sok tennivalótól. Lássuk csak: elmegy 9-re dolgozni amit 6-ig befejez, utána hazajön. Néha összeüt valamit, vagy leül a gyerekeivel ha nagyon muszáj, azonkívül semmit nem csinál. Nem takarít, nem főz minden nap, nem mos és nem vasal, a dolgok meg csak kiesnek a kezéből.

Istenem, erről eszembe jut még otthonról valaki, aki szintén hasonlóan panaszkodott állandóan a Mercedes-ből, hogy éhen fog halni, az ujjai meg épp hogy le nem törtek az aranytól és két kézzel szórta a pénzt. Mondjuk ez inkább a vicces kategóriába tartozik, amikor a kezdeti döbbenetet felváltja a kitörő röhögés de udvariasságból csak egy nehéz az élet megállapítás jut.
.
Ittlétem óta többször találkoztam azzal, hogy az egyik tábor a viszonylagos nyomorából vagy lehurrog, hogy "nem is éri meg itt lenni" (WTF???), és közben arról panaszkodik, hogy nem tudja kifizetni a számláit, míg a másik tábor azt gondolja, hogy pár hónap alatt szétkeresem magam. Nem értem, miért gondolják azt, hogy külföldön élni és dolgozni egyet jelent a gazdagsággal? Csak egy kicsit kellene elgondolkozni, de az sokszor bonyolult dolognak tűnik. És bocsánat, hogy nem bűnözésből élek... Itt is ugyanolyan keményen kell dolgozni és itt is vannak gondok. De mindezek ellenére sokkal élhetőbb számomra ez az ország, mint sajnos a saját hazám. Amikor meg a "neked könnyű" bicska nyitogtató mondatokkal találkozom, csak azt mondom, ha olyan könnyű miért nem csinálod utánam te is? Ja, hogy mégsem olyan könnyű? Hogy dolgozni is kellene? Vannak bizonyos lemondások is? Hát bocs.

Szólj hozzá!

Címkék: énblog anglia élet munka london angol csalad gazdaságosság


A bejegyzés trackback címe:

https://sass.blog.hu/api/trackback/id/tr732662522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása